De Omgeving

Bezoek één van de vele hotspots in de nabije omgeving

[Amsterdam]

Amsterdamse grachtengordel

Amsterdam is wereldberoemd om haar prachtige 17e eeuwse grachten. De lange waterwegen met duizenden historische gebouwen en groene bomenrijen zijn uniek in de wereld.

Amsterdamse grachten
Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven. Het museum is in 2017 uitgeroepen tot het beste museum van Europa!

Stedelijk Museum
Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum in Amsterdam is een van de 16 rijksmusea in Nederland. De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals.

Rijksmuseum
Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is een aan de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh gewijd museum, aan de Paulus Potterstraat en het Museumplein in Amsterdam, in het stadsdeel Zuid.

Van Gogh museum
Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is een monument ter gedachtenis aan Anne Frank en haar familie. Het huis staat in Amsterdam aan de Prinsengracht 263-267. Het museum trekt jaarlijks mee2 dan 1,2 miljoen bezoekers.

Anne Frank Huis
Museumplein

Het Museumplein is een plein en stadspark in het stadsdeel Amsterdam-Zuid. Het dankt zijn naam aan het Rijksmuseum dat aan het plein is gelegen. Ook het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum liggen aan het Museumplein.

Museumplein
Rembrandtplein

Rembrandtplein is een plein in het centrum van Amsterdam. Rembrandtplein behoort met zijn vele restaurants en terrassen tot de bekendste uitgaansgebieden in Amsterdam, vooral in de avond wanneer het één van de hotspots wordt van het nachtleven in de stad, in aanvulling op de Wallen en het Leidseplein.

Rembrandtplein
De Wallen

De Wallen zijn vermoedelijk de bekendste hoerenbuurt van de Westerse wereld. Er wordt veel raamprostitutie bedreven. De buurt wordt in het Engels aangeduid met Red Light District, vanwege de rode lampen die traditioneel voor de kamers van de prostituees branden.

De Wallen
Nemo Science Museum

Ontdek thuis de wereld om je heen. De wereld om je heen ontdekken met NEMO kan nu ook thuis of onderweg. Onderzoek hier hoe bijzonder alledaagse dingen kunnen zijn.

Nemo Science Museum
Madame Tussauds Amsterdam

Get closer to the stars in Europe and the Netherlands! Het wassenbeeldenmuseum ligt in het centrum van de stad op de Dam, in de buurt van het Koninklijk Paleis van Amsterdam.

Madame Tussauds Amsterdam
Artis

Breng een bezoek aan Artis, de oudste dierentuin van Nederland, in hartje Amsterdam. Artis is het hele jaar geopend.

Dierentuin Artis

[Recreatiegebied Spaarnwoude]

SugerCity Factory Outlet - Halfweg

Op het voormalige terrein van de CSM suikerfabriek in Halfweg zijn diverse grote projecten in ontwikkeling. Naast kantoren, een bioscoop en een supermarkt wordt er thans druk gebouwd aan de Factory Outlet, een complex met meer dan 100 retail-winkels. SugerCity ligt in Halfweg aan de A200 op steenworp afstand van het vakantiepark.

SugerCity Factory Outlet
Indoor skihal Snowplanet - Spaarnwoude

Bij SnowPlanet kun je recreatief skiën of snowboarden in echte sneeuw en worden er tevens lessen/cursussen op elk niveau aangeboden. Het evenementencomplex heeft 2 indoor skipistes en is het hele jaar geopend.

Indoor skihal Snowplanet
Boerderij Zorgvrij

Midden in recreatiegebied Spaarnwoude bij Velsen-Zuid ligt informatieboerderij Zorgvrij. Jong en oud kunnen hier zien en ervaren wat het leven op een biologisch melkveebedrijf inhoudt. De toegang is gratis en bijna altijd zijn er kalfjes, geiten, kippen, varkens en konijnen te zien.

Ook voor een kopje koffie of een verse pannenkoek zit je hier goed. Op het terrein van Zorgvrij ligt pannenkoekenrestaurant Onder de Platanen. Vanaf het grote, zonnige terras heb je goed zicht op de speeltuin.

Boerderij Zorgvrij
Golfbaan Spaarnwoude

Prachtig gelegen in het natuurgebied tussen Amsterdam en de Noordzeekust ligt het grootste en meest veelzijdige golfcentrum van Europa, Golfbaan Spaarnwoude. Met zes 9-holes banen en een 12-holes Pitch & Putt wordt de meest verwende golfer uitgedaagd en de beginnende golfer verleid.

Golfbaan Spaarnwoude
Villa Westend - Spaarnwoude

Villa Westend met het meest aantrekkelijke stadsstrand van de Randstad, is een unieke horeca locatie gelegen aan de Westbroekplas in het recreatiegebied Spaarnwoude. Goed bereikbaar en ver van de hectiek van alledag. Dagelijks geopend voor lunch, diner & borrel.

Villa Westend

[Haarlem]

De Grote Markt - Haarlem

De Grote Markt in Haarlem is een groot plein in het centrum van Haarlem, waaraan een aantal oude en bekende bouwwerken liggen, zoals de Grote of Sint-Bavokerk (ruim 80 meter hoog) en het stadhuis.

Grote Markt Haarlem
Centraal Station Haarlem

Een van de markantste gebouwen van de stad Haarlem is het treinstation. In het station dat op 20 september 1839 werd geopend zijn in totaal 15 tegeltableaus aangebracht met zogenoemde Jugendstil motieven. Amsterdam – Haarlem is de eerste spoorweg van Nederland.

Station Haarlem
Het Spaarne - Haarlem

Een van de fraaiste plekken van Haarlem: het Spaarne. De rivier stroomt door Haarlem naar Spaarndam en telt diverse monumentale grachtenpanden.

Het Spaarne

[De noord-Hollandse kust]

Zandvoort aan Zee

Een dagje uitwaaien op het Noordzee strand? Ieder uur vertrekken er 4 sprinters naar Zandvoort aan Zee (en de andere kant op naar Amsterdam). Fietsend naar Zandvoort kan natuurlijk ook. U kunt dan een van de vele fietspaden nemen die door het Nationaal park Zuid Kennermerland gaan.

Zandvoort aan Zee
Amsterdamse Waterleidingduinen

In de Amsterdamse Waterleidingduinen kun je volop genieten van rust en ruimte. Het is exlusief bestemd voor wandelaars en bovendien mag je hier lekker struinen buiten de paden. Onderweg grote kans dat je een mooi damhert tegenkomt. Het duin is maar liefst 3400 ha groot, dat is ongeveer 5 km breed en 10 km lang, en ligt tussen Zandvoort en Noordwijk. Hier wordt 2/3 van het drinkwater voor Amsterdam voorgezuiverd. Natuur en het zuiveren van water gaan hier al sinds 1853 mooi samen.

Amsterdamse Waterleidingduinen
Nationaal park Zuid Kennermerland

Ontdek en beleef het Nationaal park Zuid Kennermerland. Dit natuurpark strekt zich uit van Zandvoort tot IJmuiden. Het steeds verrassende duingebied, van landgoederen langs de buitenrand, via woeste duinen naar het Noordzeestrand, is het leefgebied van talloze bijzondere dieren en planten.

Nationaal park Zuid Kennermerland