Informatie voor Airbnb/Booking gasten

[Adres]

De door uw geboekte vakantiewoning bevindt zich op vakantiepark Droompark Spaarnwoude. Hieronder vindt u het adres en de contactgegevens van het vakantiepark:

Adres: Zuiderweg 2, 1165 NA Halfweg
Locatie: 52.393873, 4.754955
Tel: (088) 055 1594
Mail: spaarnwoude@droomparken.nl

Het park ligt net buiten het dorp Halfweg in het recreatiegebied Spaarnwoude. Voor vragen tijdens uw verblijf kunt u contact opnemen met het vakantiepark.

[Reizen per trein]

Neem de trein naar station Halfweg-Zwanenburg (lees de informatie over openbaar vervoer elders op deze pagina). Dit treinstation ligt tussen Amsterdam en Haarlem. Vanaf dit station is het 13 minuten lopen naar het vakantiepark.

Nadat u uit de trein bent gestapt, verlaat u het station aan de noordkant. Steek de parkeerplaats over (in noordelijke richting) en sla rechtsaf de Houtrakkerweg in. Ga na ongeveer 100 meter linksaf Zijkanaal F West op (dit fietspad loopt noordelijk langs het water). Aan het einde van de weg oversteken en dan rechtsaf de Wethouder van Essenweg (het fietspad) volgen. Sla na 200 meter linksaf de Zuiderweg op. Het vakantiepark 'Droompark Spaarnwoude' ligt aan uw rechterhand.

[Reizen met de auto]

Het vakantiepark is met de auto te bereiken via de A200 of A5. Voer het bovenstaande adres (Halfweg, Zuiderweg 2) in op uw navigatiesysteem. Bij aankomst (en na het inchecken) parkeert u uw auto op de privé parkeerplaats naast het vakantiehuis.

[Reizen via Amsterdam Schiphol Airport]

Het makkelijkst is het om vanaf het vliegveld een taxi te nemen naar Vakantiepark Spaarnwoude. De taxirit duurt ongeveer 19 minuten en mag niet meer kosten dan 40 euro voor 4 personen en 50 euro voor 6 personen.

Reizen met de trein is ook mogelijk. U neemt eerst de trein naar station Amsterdam Sloterdijk. Daar stapt u over op de trein naar Station Halfweg-Zwanenburg. De treinreis duurt ongeveer 20 minuten. Vanaf Station Halfweg-Zwanenburg is het 13 minuten lopen naar het vakantiepark (zie: Reizen per trein).

Meer over Schiphol: Schiphol

[Inchecken]

De inchecktijd is op de dag van aankomst van 15.00 uur tot 22.00 uur.

U kunt inchecken in de lobby van 'Brasserie Halverwege'. Dit is het stenen gebouw voor de ingang van het vakantiepark.

Bij het inchecken dient u een formulier in te vullen waarin u uw identificatiegegevens (paspoortnummer of rijbewijsnummer) invult. Het is ook handig om het reserveringsnummer bij de hand te hebben. Dit is het nummer waaronder de reservering op het vakantiepark bekend is. Het reserveringsnummer heeft u van mij ontvangen via de mailservice van Airbnb. Als laatste ontvangt u de sleutel van chalet 329 en een pasje waarmee u de slagboom kunt passeren (als u met de auto reist).

De receptie van het park kan u om een ​​borg kan vragen. Dit geldt met name voor groepen en voor langere verblijven. De borg bedraagt ​​400 euro. U kunt contant of met een creditcard betalen. Bij vertrek krijgt u de borg weer terug.

De prijs vermeld op de airbnb-site is inclusief het gebruik van bedlinnen, toeristenbelasting en de eindschoonmaak. Daarom bent u bij het inchecken geen extra betalingen verschuldigd.

Er is een mogelijkheid om eerder in te checken. Aan de schoonmaakploeg kan worden gevraagd of ze voorrang willen geven aan het schoonmaken van de woning. Dit betekent dat u om 13.00 uur (in plaats van 15.00 uur) kunt inchecken. Deze voorrangsbehandeling kost u 10 euro (te betalen bij de receptie bij het inchecken). Indien u gebruik wilt maken van deze check-in dient u hiervoor een dag van te voren contact op te nemen met de lobby (tel: +31 88055 1594). Naast de receptie is een restaurant waar u kunt wachten (en iets kunt eten of drinken) mocht u eerder arriveren.

Als u later dan 22.00 uur arriveert en de lobby is gesloten, kunt u de sleutelkluis gebruiken om de sleutel van chalet 329 te verkrijgen. Instructies over de procedure voor late aankomst vindt u bij de lobby/receptie. U kunt dan de volgende dag het aanmeldingsformulier invullen. Laat het mij op tijd weten als u de sleutelkluis wilt gebruiken, dan kan ik u vooraf informeren over de code die u nodig heeft om de kluis te openen.

[Uitchecken]

De uitchecktijd is uiterlijk om 10.00 uur op de dag van vertrek. Na vertrek wordt de vakantiewoning schoongemaakt.

[Uw verblijf]

U hoeft tijdens uw verblijf geen eigen beddengoed mee te nemen, het bedlinnen wordt verzorgd door het park. Tevens is er voor iedere persoon een (bad) handdoekenset aanwezig. Schoonmaakmiddelen (bijvoorbeeld theedoeken en vaatwastabletten) zijn aanwezig. U hoeft deze zelf niet mee te nemen.

Als u met uw eigen auto reist, kunt u uw auto naast het vakantiehuis parkeren.

Het gebruik van het binnenzwembad is gratis tijdens uw verblijf. Dit geldt ook voor de fitnessruimte. U hebt een toegangspas nodig om te zwemmen, deze heeft u bij het inchecken ontvangen.

Voor het huren van een fiets (voor een dag of meerdere dagen) kunt u in de lobby terecht. U kunt hier ook de munten voor de wellness en de was halen.

Roken is in de vakantiewoning niet toegestaan.

Wees voorzichtig met energieverbruik. Zorg ervoor dat verwarming en verlichting niet onnodig worden gebruikt.

[Restaurant Brasserie Halverwege]

Aan de voorzijde van de parkingang bevindt zich het restaurant 'Brasserie Halverwege'. U kunt hier lunchen en dineren, eventueel buiten op het zonneterras aan het water. Het restaurant is elke dag geopend van 09.00 uur tot 22.00 uur.

[Kruidenierswinkel]

De dichtstbijzijnde supermarkt is Albert Heijn. Deze winkel is gevestigd in Zwanenburg aan de Dennenlaan 45 (bereikbaar in 8 minuten met de auto). Albert Heijn is elke dag geopend van 8.00 uur tot 22.00 uur.

Er is een kleine winkel in de lobby voor een beperkt aantal boodschappen.

U kunt ook elke ochtend vers gebakken brood halen in restaurant Brasserie Halverwege.

[Openbaar vervoer]

Wilt u als toerist gebruik maken van het openbaar vervoer, dan kunt u het beste een anonieme OV-chipkaart of een wegwerp-OV-chipkaart aanschaffen. Zo'n kaart is geldig in heel Nederland en in alle vervoermiddelen (trein, tram, metro en bus). U kunt de OV-chipkaart op alle grote treinstations kopen. De kaart moet vooraf worden opgeladen met behulp van een laadapparaat op het bus- of treinstation.

Meer over OV-planner: OV-reisplanner

Meer over OV-chipkaart: OV-chipkaart

Er zijn 2 manieren om goedkoper te reizen: met het GVB Meerdagenkaart en de Amsterdam & Regio reisticket. Deze kaarten zijn speciaal bedoeld voor toeristen.

GVB Meerdagenkaart :
Met de GVB Meerdagenkaart reist u voordelig in Amsterdam. GVB is de vervoerder van de stad Amsterdam. Met de GVB Meerdagenkaart kunt u onbeperkt reizen met alle trams, bussen en metro's door Amsterdam (dag en nacht). Deze kaart is alleen geldig in de stad Amsterdam.

Amsterdam & Reisticket voor regio :
Met deze kaart kunt u onbeperkt reizen met tram, metro, bus en trein in Amsterdam en de directe omgeving. Met deze kaart kunt u de trein nemen naar Schiphol Airport, Amsterdam Beach (Zandvoort en Bloemendaal), Haarlem, Halfweg (de ligging van het vakantiepark), Kasteel Amsterdam (Muiden), Lisse (de bollenvelden), Zaandam etcetera. U koopt de Amsterdam & Region Travel Ticket bij verschillende toeristeninformatiepunten. Dit zijn de tarieven in 2020: € 19,50 voor 1 dag, € 28,00 voor 2 dagen en € 36,50 voor 3 dagen.

Beide tickets zijn ook online te koop: Toeristentickets

[Bezoek aan Amsterdam]

Als u de stad wilt bezoeken, kunt u het beste met de trein reizen (parkeren in de stad is namelijk erg duur). Elke 15 minuten vertrekt er een trein van Halfweg naar Amsterdam. Deze trein brengt u in 11 minuten naar Amsterdam Centraal Station en vanaf daar loopt u zo naar het centrum of reist u verder met de tram of bus naar uw bestemming in Amsterdam.

Het vakantiepark ligt net buiten het dorp Halfweg. De afstand van het vakantiepark tot treinstation Halfweg is 1,3 km. Het duurt ongeveer 13 minuten als u dit lopend doet.

Als u het lastig vindt om van het vakantiepark naar station Halfweg te lopen, kunt u een uber-taxi overwegen. Er zijn verschillende uber-taxi's actief in de buurt. U bestelt een uber taxi met uw smartphone. Dat betekent dat u eerst de uber-app moet downloaden (via App Store of Google Play Store). Na inschrijving kunt u een taxi bestellen. Houdt er rekening mee dat u alleen met een (creditcard) kaart kunt betalen.

U kunt ook met de fiets naar Amsterdam gaan. Fietsen in Nederland is relatief veilig omdat er overal aparte fietspaden zijn. De fietsen zijn te huur op het vakantiepark. De tarieven zijn: € 11, - voor een dag, € 45, - voor een midweek, € 25, - voor een weekend en € 65, - voor een week (prijspeil volgens 2019). Gebruik Google maps voor navigatie en zet uw fiets elke keer na het uitstappen op slot.

Er zijn ook operators in Amsterdam die begeleide fietstochten organiseren.

Fietstochten door Amsterdam: Fietstochten door Amsterdam

[Bezoek aan noordzeestrand]

Een bezoek aan een van de vele stranden aan de Noordzeekust is een absolute must. De brede Nederlandse stranden zijn een heerlijke plek voor iedereen die zich wil ontspannen, het hele jaar door. Het stranden van Bloemendaal aan zee en Zandvoort aan zee bieden een grote variatie aan paviljoens waar kan worden geluncht en gedineerd.

De stranden zijn makkelijk te bereiken met de fiets, auto of het openbaarvervoer. De fietsroutes gaan dwars door het prachtige Noord-Hollandse duinengebied. Vanaf station Halfweg vertrekt elke halfuur een trein naar station Zandvoort aan zee. De treinreis duurt 20 minuten en vanaf het station is het 5 minuten lopen naar het strand.

[Corona-virus]

Het coronavirus in Nederland is momenteel redelijk onder controle. Om ervoor te zorgen dat het virus onder controle blijft, heeft de Nederlandse overheid een aantal maatregelen genomen waar iedereen zich aan moet houden. De belangrijkste maatregelen zijn: blijf thuis bij klachten, houd 1,5 meter afstand en was vaak uw handen. Het dragen van een mondmasker is verplicht in het openbaar vervoer en in openbare ruimtes.

Meer over de Nederlandse maatregelen: Nederlandse maatregelen tegen Corana-virus

[In geval van nood]

Bel 112 in levensbedreigende situaties. Via deze 24/7 service wordt u doorverbonden met de lokale brandweer, politie of dokter.

Het landelijke servicenummer van de politie is 0900-8844. Met dit nummer kunt u terecht voor al uw niet urgente vragen of problemen.

De HuisArtsenPost Haarlemmermeer biedt eerstelijns geneeskundige zorg buiten kantooruren voor dringende medische problemen.

Meer over De HuisartsenPost: De HuisartsenPost

[Overige informatie]

Elders op deze website vindt u meer informatie over het vakantiepark en de directe omgeving. Gebruik het menu linksboven voor navigatie.


Ik wens u een prettig verblijf,

Andreas.